Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kauza pedofilovej komplicky: Kláštor dostal množstvo podporných listov

Michelle Martinová
Michelle Martinová (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Kláštor klarisiek v obci Malonne na juhu Belgicka dostal v posledných týždňoch okolo 700 listov od občanov, schvaľujúcich jeho rozhodnutie ubytovať za svojimi múrmi exmanželku a komplicku pedofilného vraha Marca Dutrouxa, ktorú súd podmienečne prepustil z väzenia.

Dnešné belgické médiá s odvolaním sa na správu tlačovej agentúry Belga uvádzajú, že na internetovej stránke holandského katolíckeho periodika Katholiek Nieuwsblad bola uverejnená informácia o tom, že nie všetci Belgičania odsudzujú presun Michelle Martinovej z väzenia do kláštora.

"Veľký počet katolíckych veriacich zo všetkých kútov Belgicka, ale aj viacerí spisovatelia a intelektuáli ocenili naše humanitárne gesto," uviedla pre Katholiek Nieuwsblad nemenovaná predstaviteľka rádu klarisiek z Bruselu, ktorá je v úzkom kontakte so sestrami z kláštora v Malonne.

Podľa nej klarisky z tohto juhovalónskeho kláštora stále považujú svoje rozhodnutie o prijatí Martinovej za správne a napriek obrovskému mediálnemu tlaku to vnímajú ako akt milosrdenstva. Zároveň však chápu rozhorčenie a sklamanie príbuzných maloletých obetí, ktoré má na svedomí Dutroux a tiež jeho exmanželka, ktorá kryla jeho zločiny.

Martinovú, ktorá si odpykala 16 rokov z celkove 30-ročného trestu väzenia, minulý týždeň v utorok večer prepravili v policajnom vozidle do tohto kláštora klarisiek v Malonne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu