Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Assangeova matka: Zakladateľ WikiLeaks trpí

Julian Assange
Julian Assange (Zdroj: SITA)

QUITO - Matka zakladateľa internetovej stránky WikiLeaks Juliana Assangea dnes povedala, že jej syn zdravotne trpí na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne, keďže je tam uviaznutý už viac ako mesiac.

Christine Assangeová sa v súčasnosti nachádza v Ekvádore, kde sa stretne s tamojšími predstaviteľmi a bude s nimi hovoriť o žiadosti svojho syna o politický azyl. Ekvádorskí predstavitelia už skôr informovali, že svoje rozhodnutie o udelení azylu oznámia až po skončení letných olympijských hier v Londýne v polovici augusta.

Assangeova matka pre ekvádorskú televíznu stanicu povedala, že jej syn kvôli stiesneným životným podmienkam a nemožnosti cvičiť prežíva extrémny psychický stres.

Aktivista, ktorý na stránke WikiLeaks zverejňoval tajné dokumenty Spojených štátov, ušiel 19. júna na ekvádorské veľvyslanectvo v Londýne, aby sa vyhol vydaniu z Británie do Švédska, kde ho chcú vypočúvať pre obvinenia zo sexuálneho zneužitia. Assange sa podľa svojich slov obáva, že Švédsko ho vydá do Spojených štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu