Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Maďarsku vyčíňali búrky: Blesk zranil futbalistov, železnicu zaplavilo bahno!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Pri búrkach a víchrici sa v nedeľu podvečer v Maďarsku zranilo najmenej 11 ľudí, jeden mladý muž zasiahnutý bleskom je v kritickom stave. Podľa tlačovej agentúry MTI zranenia spôsobili popadané stromy a zásahy bleskom, požiarnici zasahovali v takmer 300 prípadoch, najmä v Budapešti a v Peštianskej župe.

Na futbalovom ihrisku v obci Agyagosszergény v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe museli po zásahu bleskom oživovať dvoch futbalistov vo veku okolo 20 rokov, jeden z nich je v kritickom stave, oboch hospitalizovali v Šoprone.
      
Blesk zasiahol v silnom daždi stred ihriska. Privolaní záchranári previezli do nemocníc v Šoprone, v Szombathelyi a v Györi z ihriska na pozorovanie a ošetrenie celkom 18 ľudí, z nich 12 ešte večer po vyšetreniach prepustili. Ďalší traja ľudia sa zranili vo dvoch autách, na ktoré vo Vacove padol strom.

Úsek železničnej trate medzi Nagymarosom a Szobom po búrke zaplavilo bahno. Medzinárodné vlaky prichádzajúce zo Slovenska a smerujúce na Slovensko presmerovali, informovali dnes maďarské štátne železnice MÁV. Podľa železníc boli zrejme poškodené aj koľajnice. Premávku vlakov na tomto úseku dvojkoľajnej trate úplne uzavreli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu