Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šialenca z Denveru liečila psychiatrička: Poslal jej plán masakry

Psychiatrička Lynne Fenton
Psychiatrička Lynne Fenton (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Američana Jamesa Holmesa, podozrivého zo zastrelenia 12 ľudí na premiére nového filmu o Batmanovi, ešte pred vražedným útokom liečila univerzitná psychiatrička, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra DPA.

Informáciu poskytli súdu právnici bývalého 24-ročného doktoranda medicíny. Žiadali, aby sudca súdu v okrese Arapahoe vydal nariadenie o odovzdaní obsahu balíčka, ktorý ich klient zaslal lekárke Lynne Fentonovej.
      
Podľa právnikov sa na komunikáciu Holmesa a lekárky vzťahuje ochrana, pretože podozrivý muž bol jej pacientom. Agentúra Reuters zistila, že Fentonová sa špecializuje na schizofréniu.
      
Holmes poslal pred streľbou psychiatričke notes s plánmi masakry, uvádzali americké médiá. Univerzita v Colorade začiatkom tohto týždňa potvrdila podozrivú zásielku, ktorú odovzdali polícii.
      
Holmesove pondelkové predstúpenie pred súdom vyvolalo značné špekulácie o jeho duševnom stave. Bol neoholený, s oranžovo-červenými vlasmi a počas pojednávania pôsobil dosť letargicky, ospalo až nepríčetne. Ďalšie pojednávanie bude v pondelok na budúci týždeň, televíznych kameramanov do súdnej siene nepustia.
      
Na nočnej premiére filmu Návrat Temného rytiera v kine na predmestí Denveru zastrelil Holmes 12 ľudí a ďalších 58 zranil. Zadržali ho krátko po masakre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu