Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obhajca strelca z Denveru: James je duševne chorý

James Holmes na súde
James Holmes na súde (Zdroj: SITA)

CENTENNIAL - James Holmes, obvinený z masakru v kine na predmestí Denveru, trpí duševnou chorobou. Na štvtkovom súdnom pojednávaní to vyhlásili jeho obhajcovia.

Údajné psychické ochorenie Holmesa bližšie nešpecifikovali, zdôraznili však, že ešte pred udalosťami z 20. júla vyhľadal odbornú pomoc: obrátil sa na psychiatričku Lynne Fentonovú z univerzity v americkom Colorade. Zatiaľ však nie je jasné, či bol jej pacientom.

Obhajca Daniel King v tejto súvislosti požiadal prokurátorov a vyšetrovateľov o poskytnutie ďalších relevantných informácií, ktoré by pomohli dôkladne zhodnotiť psychický stav jeho klienta.

"Nemôžeme začať s hodnotením podstaty a hĺbky duševnej choroby, pokiaľ nedôjde k plnému odhaleniu." konštatoval King.

Na pojednávaní sa zúčastnil aj samotný 24-ročný Holmes. Podobne ako pri predchádzajúcich rokovaniach súdu pôsobil neprítomne.

Pojednávanie sa konalo na žiadosť vyše 20 médií, ktoré požadujú odpečatenie súdnych dokumentov týkajúcich sa celého prípadu. 

Bývalého postgraduálneho študenta neurológie Jamesa Holmesa oficiálne obžalovali zo 142 trestných činov vrátane prvostupňových vrážd. Obvinenia sa týkajú streľby z 20. júla, keď Holmes počas nočnej premiéry filmu o Batmanovi zabil v kine v meste Aurora 12 ľudí a ďalších 58 zranil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu