Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové VIDEO s mŕtvym Kaddáfím: Povstalci si z neho spravili bábku!

Kaddáfího naťahujú ako bábku
Kaddáfího naťahujú ako bábku (Zdroj: YouTube)

PRAHA/BRATISLAVA - Bývalý vodca Líbye Muammar Kaddáfí, ktorý zomrel vlani v októbri v rukách povstalcov, figuruje v novom, veľmi morbídnom videu umiestnenom na YouTube. Smejúci sa muži si urobili z jeho mŕtvoly bábku.

Podľa servera Huffington Post odkaz na video zaslal prostredníctvom siete Twitter aktivista Sami al-Hamwi, ktorý napísal, že zábery by mal vidieť sýrsky prezident Bašar Asád. Ten zvádza tuhý boj s opozíciou rovnako ako kedysi Kaddáfí, a mal by si ich vziať k srdcu ako varovanie. Zabitý Kaddáfí na videu leží bezmocne v čiernej dodávke obklopený povstaleckými bojovníkmi, ktorí sa usmievajú, fotia si ho a natáčajú na mobily.

Muammar Kaddáfí po dobytí jeho sídla v Tripolise bol vlani niekoľko týždňov na úteku. Povstalci ho chytili v Misuráte. Pôvodne bolo uvedené, že zahynul pri prestrelke, potom sa ukázalo, že ho dolapili živého a zlynčovali ho.

Prokurátor Medzinárodného trestného súdu (ICC) Louis Moreno-Ocampo vyhlásil, že spôsob, akým Kaddáfí zomrel, vytvára podozrenie zo spáchania vojnových zločinov. Na internet už predtým unikli zábery Kaddáfího krátko pred jeho smrťou. Bol na nich zakrvavený s ranami na tele aj v tvári.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu