Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Superštudent v problémoch: Marcel sa učil prirýchlo, škola chce peniaze!

Marcel Pohl
Marcel Pohl (Zdroj: derwesten.de)

ESSEN - Nemec Marcel Pohl bol usilovným študentom, čo však nedokázala správne poňať jeho súkromná vysoká škola v Essene. Mladík vyštudoval bakalársky aj magisterský stupeň za štvrtinu obvyklej dĺžky štúdia, čím inštitúcia prišla o tri štvrtiny poplatkov na školnom, a tak sa rozhodla Pohla o peniaze žalovať.

Študent ukončil všetkých šesťdesiat skúšok za dvadsať mesiacov, získal celkový prospech 2,3 a v auguste minulého roka mal promóciu. Iní študenti potrebujú na rovnaké štúdium jedenásť semestrov, jemu stačili tri. A práve preto FOM Hochschule požaduje od mladíka doplatiť časť školného vo výške tritisíc eur.

"Keď som tú žalobu dostal do ruky, nemohol som uveriť svojim očiam. Dobrá výkonnosť sa podľa všetkého musí zaplatiť," uviedol rozhorčene Pohl, ktorý dnes pracuje v banke vo Frankfurte nad Mohanom.

FOM Hochschule sa obhajuje tým, že študenti musia zaplatiť za štúdium bez ohľadu na to, ako dlho študujú. Lenže to nie je tak celkom pravda, škola totiž žiada zaplatenie len časti školného z celých jedenástich semestrov.

"Do konca súdneho procesu sa k tomu nebudeme vyjadrovať," oznámil podľa portálu novinky.cz hovorca súkromnej školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu