Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ilegálny obchod s deťmi: V Grécku našli dievčatko (4), ktoré nikomu nepatrí

Policajti našli v rómskej osade záhadné dievčatko: Nikto netuší, kto to je!
Policajti našli v rómskej osade záhadné dievčatko: Nikto netuší, kto to je! (Zdroj: bbc)

ATÉNY - Zrejme medzinárodný ilegálny obchod s deťmi stojí za osudom malej štvorročnej Marie. Po jej biologických rodičoch pátra celý starý kontinent. Našli ju v gréckej rómskej osade. Dievčatko pravdepodobne po narodení uniesli od vlastných rodičov a ilegálne predali práve rómskemu páru do Grécka. Dievčatko objavila miestna polícia v rómskej rodine vo Farsale v centrálnej časti krajiny Helénov v uplynulých dňoch.

Svetlovlasé, zelenooké dievčatko sa vôbec nepodobalo na rodičov, čím vzbudilo podozrenie zodpovedných. To napokon test DNA potvrdil.

Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že dievčatko bolo unesené ešte ako novorodenec v roku 2009 a ilegálne adoptované dvojicou, u ktorej sa našlo. O prípade priniesli podrobné informácie nemecké i britské médiá.

Objavenie sa uneseného dieťaťa je novou nádejou i pre rodičov Madeleine McCannovej, malej Britky, ktorá bezo stopy zmizla počas dovolenky v Portugalsku pred 6,5 rokmi a ktorá by v súčasnosti mala desať rokov. Pre dnešné vydanie denníka The Daily Mirror to potvrdil hovorca rodiny.

Grécka polícia kontaktovala vo veci Interpol a zaslala už do európskych laboratórií genetické vzorky, ktoré by mali prispieť k vypátraniu biologických rodičov. Samotné dievčatko odovzdali jednej z organizácií, venujúcich sa pomoci deťom v núdzi. Tridsaťdeväťročnú údajnú matku a o rok staršieho údajného otca dieťaťa zadržali.

Advokátka páru sa v piatok večer v televíznom vysielaní vyjadrila, že ide o prípad ilegálnej adopcie. Podľa jej slov dievčatko porodila v Grécku istá cudzinka, ktorá sa však dieťaťa chcela zbaviť.  

U zadržanej dvojice sa však našli doklady, v zmysle ktorých mala mať desať detí narodených iba v priebehu niekoľkých mesiacov. To vyvoláva ďalšie otázniky, na ktoré spomínaná advokátka odpovedala slovami, že išlo o ilegálne praktiky v snahe zarobiť na detských prídavkoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu