Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Televízna debata: Najskôr letela topánka, potom poslanec tasil zbraň!

Muhammad Shawabka tasí zbraň v televíznom štúdiu
Muhammad Shawabka tasí zbraň v televíznom štúdiu (Zdroj: YouTube)

AMMÁN - Jordánsky poslanec Muhammad Shawabka vyvolal škandál v štúdiu satelitnej televízie, keď na partnera v diskusii najskôr hodil topánku a potom, keď malo dôjsť na päste, vytiahol z vrecka zbraň. Jeho náprotivkom bol bývalý kolega zo snemovne a terajší politický aktivista Mansúr Murad.

Incident sa stal v štúdiu satelitnej stanice GoSAT a obaja diskutéri stratili nervy, keď Murad začal kritizovať vládu. Jej členov označil za skorumpovaných parazitov, na čo Shawabka odvetil, že nemá čo kritizovať, keď sám podporuje "utlačovateľskú vládu v Sýrii".

Shawabka podľa stanice Al-Arabíja povedal, že pôvodne sa malo debatovať o miestnej politike a úlohe parlamentu a že ho útok na vládu zaskočil.

Ovzdušie ďalej zhustlo, keď Murad urážal Shawabkovho otca. V tej chvíli na neho zákonodarca hodil topánku, obaja povstali a v Shawabkovej ruke sa objavila zbraň. Murad prevrhol stôl pred sebou, moderátor roztiahol ruky, aby oboch mužov rozdelil, avšak tí obišli rozhádzaný nábytok a v tesnej blízkosti kamery potom v hádke pokračovali.

Murad vzniesol na Shawabku sťažnosť a obvinil ho z pokusu o vraždu, ohováranie a urážku na cti. Podľa neho išlo o verejné zastrašovanie a to, že mal poslanec pri sebe zbraň v priestoroch televízie, je podľa jeho názoru hrubou urážkou stanice.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu