Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rusko varuje: V Sýrii sa odohráva rozhodujúci boj

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA)

MOSKVA/VILNIUS - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes varoval, že v Sýrii prebieha "rozhodujúca bitka". Reagoval tak na dnešný samovražedný útok, pri ktorom v Damasku zahynul sýrsky minister obrany a vysokopostavený vojenský predstaviteľ.

Lavrov súčasne varoval pred uvalením medzinárodných sankcií OSN na Sýriu, ktoré by podľa neho priamo podporili sýrsku opozíciu a vtiahli by krajinu do občianskej vojny. Šéf britskej diplomacie William Hague naopak vyhlásil, že dnešný útok podčiarkuje potrebu dôrazných krokov OSN v záujme ukončenia sýrskeho konfliktu.

 "Všetky podobné udalosti zvyšujú váhu argumentov v záujme prijatia silnej a rozhodnej rezolúcie OSN," uviedol Hague počas návštevy Litvy. Súčasne konštatoval, že situácia v Sýrii sa rapídne zhoršuje. Doterajší šéf rezortu obrany Daúd Radžá zahynul pri samovražednom bombovom útoku na vládnu bezpečnostnú budovu v centre Damasku. Spolu s ním prišiel o život aj švagor sýrskeho prezidenta Bašára Asada, vysokopostavený vojenský predstaviteľ Asif Šavkát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu