Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia v Česku: Muž (†56) postrelil známu, jej syna (†26) a seba zabil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TŘINEC - Päťdesiatšesťročný muž postrelil v piatok večer v Třinci na Frýdecko-Místecku svoju štyridsaťpäťročnú známu a jej dvadsaťšesťročného syna. Mladý muž útok neprežil a zomrel po prevoze do nemocnice. Muž potom obrátil zrejme nelegálne držanú zbraň proti sebe a spáchal samovraždu, povedala dnes hovorkyňa polície Soňa Štetínska.

Tragédia sa stala okolo 19:00, keď muž ozbrojený pištoľou prišiel do bytu, kde bola matka so svojím synom. "Čo presne sa v byte odohralo, nie je doteraz úplne zrejmé. Okolo 19:00 mali byť z bytu počuť výstrely, kedy s najväčšou pravdepodobnosťou žena aj jej syn potom vybehli pred dom prenasledovaní strelcom. Ten na nich niekoľkokrát vystrelil a oboch zranil. Potom obrátil zbraň proti sebe," uviedla Štetínska.

Hovorca záchrannej služby Ladislav Lang ČTK potvrdil, že záchranári na mieste streľby ošetrili muža, ktorý utrpel strelné poranenie brucha a musel byť pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Vrtuľník ho v kritickom stave transportoval do ostravskej fakultnej nemocnice. Mladík však na následky svojich zranení zomrel. Ženu so strelným zranením ruky a hrudníka previezla sanitka do nemocnice v Třinci. Útočník sa strelil do hlavy a zomrel na mieste.

Štetínska dodala, že podľa prvotných informácií bol strelec známym postrelenej ženy. "Kriminalisti sa zaoberajú aj otázkou, či muž držal zbraň, ktorú zaistili, legálne a či je držiteľom zbrojného preukazu. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že pištoľ nemal v legálnej držbe. Čo sa týka zbrojného preukazu, túto informáciu je ešte potrebné overiť," doplnila policajná hovorkyňa.

Policajti teraz budú vyhodnocovať zaistené stopy a vypočúvať svedkov. Prípad vyšetrujú ako vraždu a pokus o vraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu