Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smrť slovenských manželov v USA: František (†44) zabil Moniku (†40), potom seba!

Monika a František Dobošovci
Monika a František Dobošovci (Zdroj: cleveland.com)

CHARDON - Obrovská tragédia, ktorá sa stala v americkom Ohiu, má bohužiaľ slovenský pôvod. František Doboš, ktorý pochádza zo Stropkova, tam zastrelil svoju manželku a potom aj seba. Jednou z príčin nešťastia mohol byť fakt, že dvojica bola práve v rozvodovom konaní.

Vaše tipy

Telá oboch Slovákov našli v utorok doobeda pred miestnym autoservisom v meste Chardon. Obe mali strelné poranenia. Viacerí očití svedkovia uviedli, že pár sa predtým pohádal na parkovisku. František potom vytiahol poloautomatickú zbraň a Moniku, ktorá v dielni pracovala, zastrelil. Vzápätí obrátil zbraň proti sebe.

Podľa polície štyridsaťročnú ženu jej manžel zastrelil pravdepodobne v čase, keď sedela v aute. Sklo na ňom totiž bolo prestrelené. Dobošovo telo ležalo vedľa vozidla na ceste. Vyšetrovatelia teraz zisťujú, či sa v rodine v minulosti vyskytlo domáce násiliie.

Dobošovci žili v Spojených štátoch už dlhšiu dobu a mali aj americké občianstvo. Monika 1. júna požiadala o rozvod. Dva dni predtým manželia predali svoj dom v mestečku Chagrin Falls za 485 000 dolárov (360 000 eur).

Smrť dvoch Slovákov Topkám potvrdil aj hovorca Ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel. "Môžem potvrdiť, že v Ohiu boli zastrelení dvaja občania, pôvodom zo Slovenska. Všetko nasvedčuje tomu, že išlo o manželský pár s tým, že manžel s najväčšou pravdepodobnosťou zastrelil svoju ženu a následne spáchal samovraždu. Prípad je predmetom vyšetrovania amerických orgánov."

Smrť manželov zo Stropkova v USA

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu