Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvé obete leta: Muž (†51) sa utopil v Rusovciach, žena (†59) na Kuchajde!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BRATISLAVA – Zdá sa, že Slováci sú nepoučiteľní! Leto ešte len začalo a záchranári už zaznamenali dva tragické prípady. Za ochladzovanie v horúcom počasí doplatil životom muž (†51) z Považskej Bystrice, ktorý sa utopil v rusovskom jazere. V hlavnom meste sa v utorok utopila aj žena (†59), ktorú našli neďaleko pobrežia jazera Kuchajda.

Horúce počasie v týchto dňoch priam vyháňa ľudí k vode. Rusovské jazerá sú jednou z najobľúbenejších lokalít na kúpanie, aj napriek tomu že nie je oficiálne povolené. V utorok populudní, kedy sú tradične najväčšie horúčavy, sa tu utopil muž z Považia. Plavec teda pravdepodobne doplatil na to, že sa chcel schladiť v studenom jazere.

Záchranári museli zasahovať aj na ďalšom bratislavskom jazere Kuchajda. Ako infromovala TV JOJ ženu zazreli svedkovia asi 20 metrov od brehu, ako leží tvárou dolu na hladine. Miestny plávčík ju okamžite vytiahol a na brehu začal s resuscitáciou, v ktorej potom pokračovali záchranári. Tým sa ju podarilo na chvíľu oživiť, avšak po prevoze do nemocnice žena napokon zomrela.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu