Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Prahe lovia ministra: Chcú mu poriadne naložiť!

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Zdroj: TASR)

PRAHA - Avizovanou blokádou Ministerstva financií ČR vyvrcholila dnes v Prahe séria protestných akcií odborárov a ďalších kritikov vládnych reforiem, ktorá sa začala 29. mája obkľúčením sídiel rezortov kultúry a školstva.

Ako informoval internetový server idnes.cz, pred ministerstvo financií prišli asi tri stovky demonštrantov z platformy Stop vláde, ktorí skandovaním hesiel ako Demisia alebo Do väzby prekričali šéfa rezortu Miroslava Kalouska pokúšajúceho sa o diskusiu s prítomnými. Jedna z demonštrantiek sa pokúsila dokonca uštedriť ministrovi zaucho, minister jej v tom však pokojne zabránil a jej úsilie komentoval slovami: Je to slobodná občianka.

Pred sídlom českého ministerstva financií nechýbal už predpoludním stánok s petičnými hárkami proti prijatiu zákona o cirkevných reštitúciách a list s výzvou Miroslavovi Kalouskovi, aby rezignoval na vládny post. Sú tam vylepené aj plagáty s čiernobielou fotografiou šéfa rezortu a s nápisom Wanted (Hľadaný). Na mieste protestu bol aj predseda Českomoravskej konfederácie odborových zväzov Jaroslav Zavadil a ďalší odborárski predáci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu