Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krkavčia matka-vrahyňa: Batoľa chcela "chrániť", hodila ho o zem!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BRNO – Ak ťa nebudem mať ja, tak nikto! Táto veta zrejme prebiehala hlavou bezcitnej matke (39) z Brna, keď surovým spôsobom zavraždila svojho len 5-mesačného syna.

Matka s pestrou kriminálnou minulosťou mala čoskoro opäť nastúpiť do väzenia a nedokázala sa preniesť cez skutočnosť, že jej synček bude uložený do ústavnej starostlivosti. Rozhodla sa preto obzvlášť krutým spôsobom svoje dieťa „chrániť“ a nevinné batoľa hodila o kuchynskú podlahu. Dieťatko neskôr zomrelo na následky zranení hlavy.

„K mŕtvemu telíčku zavolala záchranárov chlapcova matka, ktorá si podľa jej slov dieťa bez známok života všimla ráno po zobudení. Privolaný lekár už však mohol iba konštatovať smrť,“ uviedla pre idnes.cz krajská policajná hovorkyňa Petra Vedrová. Keď sa otrasným prípadom začali zaoberať kriminalisti, u chlapčeka zistili známky krvácania do mozgových obalov, v dôsledku ktorého došlo k opuchu mozgu s následkom smrti.

„Tridsaťdeväť ročná matka sa nakoniec priznala, že počas predošlého večera hodila dieťa na zem v kuchyni, čím mu spôsobila zranenie hlavy. Potom ho, akoby nič, uložila do postieľky a sama išla spať. Ako dôvod svojho nepochopiteľného správania uviedla, že nechcela, aby v čase, keď bude vo výkone trestu, musel chlapček ísť do ústavnej starostlivosti, “ opísala hrozný čin Vedrová. Matka-vrahyňa teraz čelí obvineniu z ťažkého ublíženia na zdraví, za čo jej hrozí až 16 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu