Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

"Majstri" tomu dali: Poničili novú superluxusnú loď za 35 miliónov!

Loď bola príliš vysoká, prišla o komíny
Loď bola príliš vysoká, prišla o komíny (Zdroj: YouTube)

WEN-ČOU - Čínski konštruktéri luxusnej výletnej lode nepredpokladali, že ich úplne novému plavidlu tak rýchlo pošramotia povesť. V stredu totiž zle odhadli výšku mosta a ich kolosálne dielo prišlo o komíny.

Perla č. 7 sa mala predstaviť ako špičkový plávajúci hotel, ale namiesto toho sa ešte pred oficiálnym uvedením prezentovala úplne iným spôsobom. Pri jej preprave po rieke Ou-ťiang do prístavu v centre Wen-čou došlo k incidentu, ktorý si konštrukčná spoločnosť do portfólia rozhodne nedá.

Nepríjemná kolízia zanechala stopy ako na moste, tak na luxusnom plavidle. Loď prišla o dva komíny a niekoľko svedkov pre agentúru Reuters uviedlo, že sa most nárazom ľahko rozkýval.

Predpokladá sa, že príčinou nehody bol komunikačný šum ohľadom skutočnej výšky lode. Miestne úrady sa ale nechali počuť, že prípad stále vyšetrujú.

Podľa čínskej televízie by loď, ktorej vybudovanie stálo 280 miliónov jüanov (cca 35 miliónov eur), po slávnostnom krste naplánovanom na 1. októbra mala pojať až 1000 pasažierov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu