Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nový Obamov životopis: Tvrdí, že rád fajčil marihuanu

Barack Obama
Barack Obama

WASHINGTON - Nový životopis amerického prezidenta Baracka Obamu odhalil jeho záľubu v marihuane počas štúdia na strednej a vysokej škole. Spomína jeho členstvo v skupine fajčiacej marihuanu na Havaji - nazývala sa Choom gang.

Obama pohotovo priznal, že v mladosti fajčil marihuanu, ale životopis nazvaný Barak Obama: The Story, ktorý napísal nositeľ Pulitzerovej ceny, historik David Maraniss, o tom rozpráva oveľa podrobnejšie. Kniha sa začne predávať až 19. júna, ale úryvky z nej sa už dostali na verejnosť. V piatok ich zverejnila webová stránka buzzfeed.com a potom sa po internete šírili ďalej.

Uvádzajú, že keď Obama navštevoval elitnú školu Punahou na Havaji, bol členom skupiny, ktorá milovala basketbal a fajčenie marihuany. Pomenovali sa po slangovom výraze choom, ktorý znamená fajčiť. Členovia skupiny praktizovali fajčenie marihuany s čo najhlbším vdýchnutím dymu. Tých, ktorým sa to nepodarilo, pri ďalšom kole preskočili.

Obama, ktorému vtedy hovorili Barry, bol známy tým, že sa zvykol zmocniť jointa aj mimo poradie, píše sa v knihe. Hoci všetci členovia skupiny Choom v živote uspeli, ich dodávateľ marihuany bol neskôr ubitý na smrť, spomína kniha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu