Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Muž zastrelil v škole syna, neskôr našli mŕtveho aj jeho

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Muža (37), ktorý v piatok ráno strelil do hlavy svojho osemročného syna, našla polícia zastreleného v aute, uviedla rakúska televízna stanica ORF.

Muž prišiel ráno do školy v dolnorakúskom meste St. Pölten a z tried, do ktorých chodili jeho dve deti, odviedol svoju dcéru (7) a syna (8). Zdôvodnil to potrebou s nimi hovoriť. S deťmi potom odišiel do šatne, kde odrazu vytiahol zbraň, strelil svojho syna do hlavy a ušiel. Dievčatko nebolo zranené. Muž má neďaleko školy stánok, v ktorom predáva kebab. Okamžite po čine polícia začala po mužovi pátrať a po krátkom čase ho našla v aute, kde spáchal samovraždu zastrelením.

Chlapec bojuje v nemocnici o život. "Jeho stav je veľmi kritický, pravdepodobne došlo k prestreleniu hlavy," povedal vyšetrovateľ Klaus Preining. "Chlapec žije len vďaka náhode. Na mieste bola našťastie sanitka rýchlej zdravotnej pomoci, pretože v škole mali práve deň Mládeže Červeného kríža, a tá ho okamžite previezla do nemocnice," povedal oblastný školský inšpektor Kurt Praher.

Ešte v piatok predpoludním prišiel do školy starý otec oboch detí, ktorý opísal svojho zaťa ako "extrémne zložitého". Svoju ženu a deti pravidelne bil a podľa starého otca v poslednom čase medzi manželmi vládla "skutočná rozvodová vojna".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu