Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matka (†38) vypila ocot a zomrela: Nechcela šieste dieťa!

Carey Fureyová
Carey Fureyová (Zdroj: allvoices.com)

MANCHESTER - Carey Fureyová už mala päť detí, keď znova otehotnela. Ďalšieho potomka však nechcela a rozhodla sa preto svoje tehotenstvo ukončiť. Vypila priemyselný ocot, o ktorom sa na internete dočítala, že by mal vyvolať potrat. Experiment nevyšiel. Žena zomrela.

Babské rady priviedli tridsaťosemročnú Angličanku do hrobu. Nenapadlo ju bohužiaľ nič lepšie, než hľadať na internete babské rady, ako vyvolať samovoľný potrat. Dočítala sa, že zaručenou metódou je vypiť priemyselný ocot. To aj urobila a následky boli fatálne. Po prevoze do nemocnice Carey zomrela.

Rodinná tragédia získala ďalší rozmer, keď polícia obvinila švagrinú obete Dawn Chadwickovú, že jej pri hroznom čine pomáhala, pretože jej fľašu s octom podala. Obvinenie nakoniec po osemnásť mesiacov trvajúcom vyšetrovaní stiahla, píše server tn.cz.

"Carey zomrela za tragických okolností, ale rodina nikdy z jej smrti nevinila Dawn, ktorá je z toho, čo sa stalo, zničená," povedali príbuzní Furyovej.

Britskí lekári na základe tohto odstrašujúceho príkladu dôrazne varujú pred mýtami, ktoré po internete o ukončení tehotenstva kolujú. "Vieme, že na webe možno nájsť o potrate neuveriteľné dezinformácie. Apelujeme preto na ženy, nech sa pre akékoľvek rady obracajú na dôveryhodné zdroje, teda predovšetkým na lekárov," uviedla riaditeľka Asociácie pre plánované rodičovstvo Natika Halinová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu