Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kruté zákony v Číne: Ženu donútili k potratu v 7. mesiaci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Číňanka Feng Ťien-mej bola donútená k potratu v siedmom mesiaci, pretože porušila zákon o politike jedného dieťaťa a nemala na to, aby zaplatila pokutu. Zábery plodu zverejnené na internete šokovali verejnosť, uviedla BBC.

"Toto sa pripisovalo japonským diablom a nacistom. Ale teraz sa to naozaj stalo a rozhodne to nie je jediný prípad. Mali by ich za to popraviť," komentoval udalosť pobúrený čitateľ na webe netease.com.

Prípad odsúdili aj čínske skupiny na obranu ľudských práv. Podľa nich sa jasne ukazuje, že politika jedného dieťaťa je spätá s vynútenými potratmi, čo vláda popiera.

Skupina aktivistiek All Girls Allowed uviedla, že po potrate hovorili s pani Feng aj jej manželom, ktorý povedal, že jeho žena bola násilím odvezená do nemocnice a bola tam násilím držaná až do vykonania potratu.

Žena porušila zákon, keď druhýkrát otehotnela. Politika jedného dieťaťa mala svojho času zbrzdiť a tiež brzdila populačnú explóziu v krajine. Teraz sa ale prejavuje na značnom starnutí populácie a môže spomaliť čínsku ekonomiku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu