Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sýrske jednotky neušetrili ani deti: Zahynulo skoro 50 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BEJRÚT - Skoro 50 ľudí prišlo v nedeľu o život pri násilnostiach v Sýrii. Najviac ľudí zahynulo pri bombardovaní dediny v provincii Hamá, ktoré si vyžiadalo 34 obetí vrátane troch detí.

"Armáda ostreľovala mesto a potom doň vtrhla," povedal šéf tejto ľudskoprávnej organizácie Rámí Abdalrahmán pre agentúru Reuters s odvolaním sa na výpovede miestnych obyvateľov.

Provincia Hamá je ohniskom 14 mesiacov trvajúceho povstania proti vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.Prudké boje vypukli dnes aj medzi sýrskymi vojakmi a armádnymi dezertérmi aj na nepokojnom predmestí metropoly Damask. Z viacerých ďalších štvrtí bolo medzitým počuť streľbu a explózie, informovali opozičné skupiny. Medzi znepriatelenými stranami v Sýrii pritom už zhruba päť týždňov platí krehké prímerie, na ktorého dodržiavanie dohliada misia OSN.

Pozorovateľov OSN organizácia vyzvala, aby okamžite prišli do oblasti a situáciu preverili. Ďalších 14 ľudí zahynulo v rôznych častiach krajiny pri útoku ostreľovačov ako aj pri cielených vraždách.

Na diaľku odpálená strela dopadla v nedeľu neďaleko tímu pozorovateľov OSN počas ich návštevy predmestia v Damasku nespôsobila však našťastie žiadne zranenia. So skupinou pozorovateľov bol v čase výbuchu aj šéf misie, generálmajor Robert Mood. Strela dopadla asi desať metrov od tímu na severnom predmestí Dúma, kde prebiehali boje medzi vládnou armádou a povstalcami. Podľa opozičných skupín strely odpaľovali vládne sily.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu