Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Stovka agentov po škandále s prostitútkami: Povinné školenie o etike

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LAUREL - Americká tajná služba po nedávnom škandále s prostitútkami v Kolumbii usporiada tento týždeň pre svojich agentov školenia z etiky. Aprílový incident, do ktorého sa zaplietli príslušníci ochrannej služby amerického prezidenta Baracka Obamu a ďalších ústavných činiteľov, rieši niekoľko komisií amerického Kongresu.

Dvojdňového kurzu z etiky sa podľa agentúry AP zúčastní asi stovka agentov. Tajná služba ho pôvodne plánovala pre dvadsať svojich príslušníkov, ale po spomínanej kauze ich preškolí päťkrát viac.

S ohľadom na kauzu sa tiež sprísnili služobné pravidlá. Agenti majú napríklad zákaz vodiť si na izbu cudzincov a sami nesmú navštevovať "neseriózne" podniky a konzumovať alkohol desať hodín pred nástupom do ostrej služby.

Skupina 12 agentov tajnej služby v noci z 11. na 12. apríla, pár dní pred príletom Obamu do Kolumbie na Celoamerický summit, usporiadala alkoholovú párty a vzali si na hotel v Cartagene najmenej 20 miestnych prostitútok. Šesť agentov zapojených do incidentu už tajnú službu opustilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu