Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Smotánka si užívala s mladučkou prostitútkou, súložila s ňou 50-tka mužov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: doxyspotting.com)

SINGAPUR - Škandál okolo maloletej prostitútky, ktorého plný rozsah zatiaľ nebol odhalený, otriasa singapurskou politickou i ekonomickou elitou. V prípade už boli obvinení podnikatelia, štátni úradníci aj dôstojníci, napísala agentúra AFP. Prostitúcia je v Singapure legálna, ale už 48 mužov vo veku od 20 do takmer 50 rokov bolo obvinených na základe zákona z roku 2008, podľa ktorého je nelegálne zaplatiť za sex dievčaťu mladšiemu ako 18 rokov.

Singapur je tradične vnímaný ako konzervatívný až prudérny mestský štát. Zároveň tu ale bujnie prosperujúci sexuálny priemysel, ktorý sa datuje do dôb, kedy bol Singapur kľúčovým obchodným prístavom vtedajšieho britského impéria. Najnovší prípad potom zameral ohnisko pozornosti na singapurský pragmatický prístup k prostitúcii, kedy namiesto úplného zákazu sa vláda snaží toto odvetvie prísne regulovať s cieľom ochrániť maloletých a vylúčiť previazané kriminálne aktivity.
  
Zatiaľ prvým, kto v súvislosti so zaplatením sexuálnych služieb od neplnoletého dievčaťa vypočul trest, sa stal v piatok riaditeľ základnej školy, ktorému súd vymeral deväť týždňov väzenia. Medzi zvyšnými obvinenými sú aj štyri cudzinci vrátane štyridsaťročného švajčiarskeho zamestnanca bankového gigantu UBS.
  
Najviac prominentným z obvinených je ale Howard Shaw patriaci k singapurskej smotánke ako vnuk Runmeho Shawa, spoluzakladateľa impéria kín a nehnuteľností Shaw Organisation. Na miske váh verejnej mienky mu priťažuje to, že sa aktívne zapája do radu charitatívnych akcií. Kolotoč klebiet sa dal plne do pohybu potom, čo sa zistilo, že štyridsaťjedenročný Shaw - otec dvoch dcér z prvého manželstva - mal pohlavný styk s neplnoletou prostitútkou len mesiac pred tým, než sa znovu oženil s druhou manželkou, bývalou kandidátkou o korunku kráľovnej krásy, ktorá ešte nemala 30 rokov.
  
Títo dvaja sa pred časom objavili na titulnej strane singapurského magazínu o dianí v najvyššej spoločnosti Singapore Tatler ako ukážkový "romantický pár" spájajúci bohatstvo a slávu.
  
Singapurské internetové stránky a médiá pretekajú špekuláciami o tom, že bude obvinených oveľa viac mužov za sex s prostitútkou, ktorej totožnosť je súdnym príkazom utajovaná, a ktorá mala v čase styku s mužmi ešte len sedemnásť rokov. Okrem šťavnatého krmiva pre bulvárnu tlač ale tento prípad priniesol aj chválu úradom za to, ako nekompromisne sa postavili k prvému prípadu podobného rozsahu.
  
Singapurská legalizácia obchodu so sexom je výnimkou v oblasti, kde síce prostitúcia prekvitá, ale je oficiálne zakázovaná, povedal Reuben Wong, politológ Singapurskej národnej univerzity. Škandál s neplnoletou prostitútkou je "hanbou pre Singapur ako spoločnosť, ktorá si drží krištáľovo čistú, puritánsku povesť", dodal. Ale dobre odráža to, ako prísne sú štátne zákony týkajúce sa tohto odvetvia, uviedol Wong.
  
Nevestince sú v Singapure otvorene prevádzkované v preslávenej štvrti Geylang a prostitútky, ktoré sa k tomuto povolaniu prihlásia, musia podstupovať pravidelné zdravotné prehliadky. "Priznávame, že to nie je možné vyhladiť. A zahnať to do podsvetia by znamenalo zvýšiť pravdepodobnosť zapojenia triad a organizovaného zločinu, obchodu so ženami a ohrozenia verejného zdravia," povedal parlamentu v roku 2009 pri obhajobe legálnosti prostitúcie vysoký úradník ministerstva vnútra Ho Peng Kee.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu