Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Parndorfe zadržali dvojicu zlodejov: Pricestovali zo Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto

EISENSTADT - Nezamestnaného 21-ročného muža a 40-ročnú kaderníčku, ktorí sa vlakom vydali zo Slovenska do rakúskeho Parndorfu, prichytili v stredu v tamojšom nákupnom centre pri krádeži.

Obaja podozriví sa krátko po tom, čo si ich konanie všimla pozorná predavačka, pokúsili o útek, avšak privolaní policajti ich v krátkom čase zadržali. Informáciu priniesla dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na burgenlandské policajné zdroje.

Podľa nich cestovala dvojica už so zámerom kradnúť. Odcudzili najskôr navigačné zariadenia z neuzavretého zaparkovaného osobného vozidla. Následne ukradli v troch obchodných prevádzkach kožené bundy, džínsy a športovú obuv v celkovej hodnote 915 eur. Pokus o krádež v štvrtom obchode sa im stal však osudným.

Tak korisť, ako aj náčinie na odstraňovanie elektronického zabezpečenia tovaru, mali podozriví v čase zadržania pri sebe.

Na oboch uvalili pre obavy z úteku a marenia vyšetrovania väzbu. Zadržaný muž putoval za mreže v justičnom zariadení v Eisenstadte, jeho komplicka vo Viedenskom Novom Meste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu