Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Česku odhalili lupičov zo SR: Nepomohlo im ani maskovanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Dvojicu lupičov zo Slovenska vo veku 35 a 41 rokov zadržali juhomoravskí kriminalisti na Blanensku. Dvojica má na konte najmenej päť bankových lúpeží a prepad jednej herne.

Pri akciách používali páchatelia maskovanie, vrátane parochní, falošných fúzov a brady, ale aj čiapok a slnečných okuliarov. Informácie priniesol dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície Petru Vedrovú.

Obaja odhalení podľa jej slov neváhali cestovať za kriminálnymi aktivitami ani mimo južnú Moravu, napríklad na Svitavsko alebo do Prahy, kde sa im podaril vôbec najväčší úlovok. Personál istej banky tam donútili k vydaniu viac ako 300.000 Kč v hotovosti.

V Brne-Lesnej si však v lete vybrali bezhotovostnú pobočku banky, v ktorej nebola ani koruna, a tak odišli bez koristi.Pri prepade herne v Kuřimi ohrozovali personál strelnou zbraňou i teleskopickým obuškom. Mladého muža, ktorý im vydal 20.000 Kč, potom spútali a zamkli v prevádzke.

Ani maskovanie napokon kriminálnikom nepomohlo, polícia ich vypátrala vďaka pomoci svedkov, záznamom z bezpečnostných kamier, ale aj pachovým a biologickým stopám, ktoré zanechali na miestach činu. Oboch už obvinili a v prípade potvrdenia viny súdom im hrozí až 12 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu