Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kuriózna reklama: Radí ženám, aby nepúšťali mužov na európsky šampionát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KYJEV - Reklama v holandskej televízii natoľko pohoršila ukrajinských spoluorganizátorov futbalového turnaja EURO 2012, že tamojšie ministerstvo zahraničných vecí podalo proti nej oficiálnu sťažnosť. V krajine tulipánov totiž futbalovým nadšencom mužského pohlavia radia, aby nebrali "drevo do lesa" a počítali s krásou ukrajinských žien.

Spot s názvom "Udržte ho doma" vyzýva holandské ženy, aby nedovolili svojim manželom cestovať na európsky šampionát, pretože sa údajne veľmi ľahko môžu nechať zviesť krásou slovanských žien a dievčat. 

Holandská energetická spoločnosť navyše ponúka v reklame sud piva každému klientovi, ktorý si objedná jej služby. Upozorňuje, že ak si každý holandský muž bude môcť načapovať vlastné pivo, je väčšia šanca, že bude futbal pozerať doma namiesto výjazdu na Ukrajinu.  V klipe sa zobrazujú aj výsledky internetového vyhľadávanie frázy "Ukrajinská žena" s množstvom fotografií žien v erotickom oblečení a vyzývavých pózach. Podľa hovorcu ukrajinskej diplomacie Olega Vološina je takáto reklama "ponižujúca a diskriminujúca".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu