Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Európou sa šíri nová droga: Ľudí rozožiera zaživa!

Narkomanka na svoju závislosť kruto doplatila
Narkomanka na svoju závislosť kruto doplatila

BERLÍN - Nová droga s devastujúcim účinkom dorazila podľa miestnych úradov do Nemecka. Hovorí sa jej krokodíl, mieša sa v Rusku a predáva ako náhrada heroínu. Ale až po jej aplikácii užívatelia zistia, že si vpichli substanciu s extrémne škodlivými účinkami na kožu a kosti, napísal nemecký denník Die Welt.

Kodeín, benzín, riedidlo na farby, kyselina chlorovodíková a červený fosfor - to sú zložky krokodíla, o ktorom sa predpokladá, že sa teraz dostal do západnej Európy. Z Nemecka už hlásia prípady drastického poškodenia kože a mäkkých tkanív medzi užívateľmi tejto drogy.

Mnohí používatelia podľa nemeckých expertov vôbec netušia, čo droga obsahuje. V Rusku sa dajú lieky na kašeľ a bolesti hlavy obsahujúce kodeín kúpiť bez lekárskeho predpisu, a tak si narkomani môžu drogu miešať sami.

Ruský názov krokodíl zrejme vznikol z infekcie okolo miest vpichu, kde koža zmení farbu na zelenú a odumiera. Šupinaté škvrny na koži sa šíria po celom tele a toxická droga poškodzuje aj kosti. Občas je nutná amputácia, ale používatelia zvyčajne neprežijú dlhšie ako dva alebo tri roky po tom, čo začnú brať túto vysoko návykovú drogu.

Jej užívanie sa v Rusku šíri, pretože je lacná. Jedna dávka stojí len zhruba päť eur, zatiaľ čo dávka heroínu vyjde až na desaťkrát toľko. Výsledná eufória je ale podobná ako po aplikácii heroínu, účinky drogy trvajú dve hodiny.

Keďže kodeín sa v Nemecku bez predpisu kúpiť nedá, experti predpokladajú, že krokodíl vyrábaný v Rusku prepravujú po obvyklých pašeráckych cestách - Varšava, Berlín, Hannover - do zvyšku Nemecka, kde sa predáva ako heroín.

Zábery nevhodné pre maloleté osoby a citlivé povahy

Droga požiera zaživa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu