Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

To je gól: Žena dostane odškodné za sex počas služobky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Za pracovný úraz náleží zamestnancom odškodnenie. Nie všetky zranenia sa však môžu stať priamo pri plnení povinností. Presvedčila sa o tom aj istá odvážna austrálska úradníčka, ktorá sa rozhodla skúsiť šťastie a vysúdila peniaze za skutočne kurióznu nehodu.

Na ženu spadla v novembri 2007 sklenená lampa v motelovej izbe vo chvíli, keď mala pohlavný styk. Sklo ju poranilo natoľko, že skončila v nemocnici.

Zamestnávateľ, austrálska vládna agentúra zodpovedná za bezpečnosť práce Coymcare, jej odmietol vyplatiť odškodné za pracovný úraz. Tvrdil, že sex nebol "obyčajnou činnosťou počas prenocovania ako sprchovanie, spánok či stravovanie". Namietal, že žena sa venovala "oddychovej aktivite, ktorú jej zamestnávateľ nepodporoval".

Žena však agentúru zažalovala a sudca John Nicholas vo štvrtok rozhodol, že má na odškodné nárok. "Aj keby sa žalobkyňa zranila pri hre kariet, mala by na kompenzáciu nárok. To, že sa venovala sexu, nevedie k inému rozhodnutiu," povedal sudca. Meno ženy nezverejnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu