Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Problém s ožranmi v Leedse: Pomôcť majú zastrašujúce plagáty v slovenčine!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: news.stv.tv)

LEEDS - Školáci v anglickom meste Leeds sa sťažujú na to, že takmer každé ráno sa po ceste do školy musia pozerať na opitých a častokrát i ovracaných návštevníkov miestnych pubov. Tými bývajú poväčšine prisťahovalci z východnej Európy.

"Niektoré z detí sa už tade boja chodiť. Vždy tam stretnú nejakých ožranov, ktorí po nich pokrikujú. Vysedávajú na tráve už od rána, alebo možno už od predošlej noci, popíjajú a nadávajú," opísal miestny obyvateľ situáciu na ulici Town Street.

Polícia o nepríjemnostiach, ktoré sa dotýkajú najmä žiakov základných škôl, vie. Prostredníctvom plagátov a letákov preto záhajila kampaň, ktorá má prehovoriť do duše previnilcom, aby prestali s popíjaním na verejnosti. Bizarný na celej veci je fakt, že úrady vydali materiály v siedmich jazykoch vrátane slovenčiny, češtiny a poľštiny. Boja sa totiž, že miestna komunita, ktorú z veľkej časti tvoria imigranti z východnej Európy, by anglickým oznamom nerozumela.

Policajný hovorca ľudí ubezpečil, že miesta, kde sa pijanské posedenia konajú najčastejšie, monitorujú hliadky. Tie dávajú miestnym korheľom na známosť, že pouličné pitie už viac nebude tolerované. Ich slová ale očividne nezaberajú, pretože keď sa im aj pijanov podarí vyhnať z jednej ulice, na druhý deň sa objavia na inej.

"Ak uvidíme, že niekto bude toto nariadenie porušovať aj naďalej, vyzveme ho, aby dané miesto opustil. Ak tak neurobí, budeme ho musieť zatknúť. K tomu však budeme pristupovať len v krajnom prípade. V prvom rade nám totiž ide o to, aby ľudia pochopili, že pitie na verejnosti nie je správne," dodal hovorca.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu