Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

To je rekord: Muž splodil za deväť rokov 82 detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTERDAM - Muž z Holandska splodil za deväť rokov dovedna 82 detí. Štyridsaťdvaročný Ed Houben bol až do veku 34 rokov panicom, no odvtedy sa začal venovať netradičnej činnosti.

Podľa magazínu Der Spiegel začal zadarmo ženám i párom ponúkať, že im daruje svoje spermie. Výhodou služby, ktorú poskytuje, je, že darovanie spermií sa nedeje v žiadnej špeciálnej inštitúcii a najmä je bezplatné. Na rozdiel od klasického spôsobu darovania spermií má však Houben so ženami sex a oplodní ich bežným spôsobom.

Podľa vlastných štatistík má Holanďan približne 80-percentnú úspešnosť pri oplodnení. Svojich klientov si vyberá prostredníctvom webstránky SpermaSpender.de. "Robím to, pretože viem, aké ťažké to majú ľudia, ktorí veľmi chcú dieťa," povedal pre periodikum The Daily Telegraph.

"Riešiť to cez rôzne kliniky je časovo náročné a zároveň drahé," dodal Houben. Podľa Der Spiegel je jeho činnosť legálna, avšak matky detí ho teoreticky môžu v budúcnosti zažalovať za neplatenie výživného, čo sa pri darovaní spermií na klinike stať nemôže. Informácie zverejnila webová stránka huffingtonpost.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu