Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vrah siedmich ľudí z kresťanskej univerzity sa vzdal polícii

Streľba na súkromnej kresťanskej univerzite si vyžiadala sedem mŕtvych Zobraziť galériu (8)
Streľba na súkromnej kresťanskej univerzite si vyžiadala sedem mŕtvych

OAKLAND - Útočník z prípadu streľby na kresťanskej univerzite Oikos v kalifornskom Oaklande sa dnes vzdal americkej polícii. Počet jeho obetí stúpol na najmenej sedem osôb a traja ľudia sú zranení.

Podľa polície ide o 43-ročného Američana juhokórejského pôvodu, ktorý mal občianstvo oboch krajín. Motív jeho vyčíňania nebol bezprostredne známy a zrejme konal sám. Ešte ho nevypočuli.

Strelec prišiel najprv do vstupných priestorov na škole a začal strieľať, potom vošiel do dvoch tried a pokropil ich guľkami. Išlo údajne o bývalého študenta ošetrovateľstva, ktorý sa na fakulte objavil prvý raz po štyroch mesiacoch.

Streľba na súkromnej kresťanskej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Postavte sa do radu a ja vás postrieľam," vyzval podľa očitých svedkov útočník svoje obete, pričom niektorí študenti si najprv mysleli, že ide len o žart.

"Dnešná tragická strata životov na univerzite Oikos je šokujúca a smutná," uviedol vo vyhlásení kalifornský guvernér Jerry Brown. Dodal, že myslia na obete a modlia sa za ne, ich rodiny, priateľov a celú komunitu, ktorú postihol tento "nezmyselný akt násilia".

Išlo o najhorší prípad ozbrojeného násilia na americkej škole od streľby na technickej univerzite vo Virgínii, kde študent pri masakre v roku 2007 zabil 32 ľudí, a potom spáchal samovraždu.

Streľba na súkromnej kresťanskej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Univerzitu a okolitú oblasť uzavreli, avšak polícia informovala, že bezprostredné ohrozenie verejnosti tam zrejme neexistuje. Oikos je univerzitou, ktorá ponúka vzdelávacie programy z oblasti teológie, ošetrovateľstva, hudby a ázijskej medicíny.

Streľba na súkromnej kresťanskej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Na svojej webovej stránke univerzita informuje, že umožňuje získať "vyšší štandard vzdelania s kresťanskými hodnotami a inšpiráciou".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu