Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rodinný masaker v Maďarsku: Šialenec mačetou dobodal otca, brata aj starých rodičov!

Vraha pomohla dolapiť protiteroristická jednotka Zobraziť galériu (4)
Vraha pomohla dolapiť protiteroristická jednotka (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Poriadny masaker sa dnes odohral v Maďarsku. Útočník tam sečnou zbraňou zabil najmenej štyroch ľudí a ďalších štyroch zranil. Informovala o tom agentúra MTI s odvolaním sa na záchranárov.

Ide o rodinnú tragédiu. Vrah, ktorého polícia identifikovala ako Jutasa Csanáda Horvátha, dobodal na smrť svojho otca, brata a starých rodičov. Traja ďalší členovia rodiny - matka, sestra a blízky príbuzný, utrpeli vážne zranenia. Dvadsaťtriročný páchateľ sa po čine spolu s niekoľkými ľuďmi zabarikádoval vo svojom dome v obci Kulcs ležiacom 60 kilometrov na juh od Budapešti.

Podozrivého o niekoľko hodín neskôr dolapila maďarská protiteroristická jednotka. Našla ho ťažko zraneného neďaleko obce v močaristej oblasti. Zásahu sa zúčastnilo 135 policajtov. Zadržaný mal pri sebe niekoľko sečných zbraní, ktoré zrejme použil pri útoku na príslušníkov svojej rodiny. Masakru podľa viacerých zdrojov predchádzala rodinná hádka.

Horváth je momentálne je hospitalizovaný v nemocnici v meste Dunaújváros. Keď sa jeho zdravotný stav zlepší, podrobí sa vypočúvaniu. Policajný hovorca László Garamvölgyi uviedol, že mladík pri úteku z miesta činu stretol človeka, ktorého tiež zranil. "Obete mali na tele niekoľko rán spôsobených sečnými predmetom. Išlo o brutálny útok, to je všetko, čo môžem povedať," dodal s tým, že vražednou zbraňou bola zrejme mačeta.

Obyvatelia dediny Kulcs sú v šoku. "Nikdy by sme si nemysleli, že niečo také sa stane na takom pokojnom mieste. Keby som vyšiel z domu o dve minúty skôr, mohol zmasakrovať aj mňa," povedal sused útočníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu