Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvoaprílový žart bude mať v námorníctve následky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TEL AVIV - Izraelské námorníctvo sa tento rok stalo terčom neveľmi vydareného prvoaprílového žartu. Tri vojnové lode kotviace v Haife dostali príkaz, aby najneskôr v nedeľu odplávali na manévre, ktoré sa konajú pri pobreží Talianska.

Po hektických nočných prípravách však posádkam v nedeľu ráno oznámili, že išlo o žart šéfa námorníctva Rama Rothberga a žiadne cvičenie sa nekoná, informovali noviny Jediot Achronot.
      
Hovorca armády tento incident potvrdil nemeckej tlačovej agentúre DPA. Bez ďalších podrobností uviedol, že sa z neho vyvodia dôsledky a ponaučenie.
      
Denník Times of Izrael na internete informoval, že posádky sa mali pripraviť na desaťdňové manévre v zahraničí. Členov rodín armáda požiadala, aby do Haify rýchlo priniesli osobné veci námorníkov. Keď boli lode pripravené na vyplávanie a posádky nastúpené na palube, ukázalo sa, že ide len o nemiestny žart.
      
"Asi nemá čo robiť," uľavil si jeden námorník na adresu svojho funkčne najvyššie postaveného nadriadeného. Na vtipe sa však nezasmiali ani mnohí jeho kolegovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu