Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialenec: Rakúšan si odrezal nohu, aby nemusel do práce!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GRAZ - Nezamestnaný Rakúšan si včera úmyselne odrezal ľavú nohu. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že zrejme chcel dosiahnuť to, aby ho lekárska komisia označila za neschopného práce a priznala mu penziu, napísala agentúra APA. Podľa lekárov je muž po veľkej strate krvi v nebezpečenstve života.

Päťdesiatšesťročný muž bol už dlhšiu dobu nezamestnaný a s pracovnými miestami, ktorá mu odporučili úrady, nebol spokojný. V najbližších dňoch ho čakalo vyšetrenie, ktoré malo preukázať, či je zo zdravotného hľadiska schopný práce.

Muž zo Štajerska včera ráno počkal, až jeho manželka a dospelý syn opustia dom. Potom v kotolni upevnil elektrickú pílu medzi dve kreslá, odstránil z nej bezpečnostný kryt a pomocou káblov upevnil poistku tak, aby sa píla nevypla. Následne si odrezal ľavú nohu tesne nad členkom a odrezanú časť končatiny vhodil do kachlí.

Muž sa po zmrzačení odplazil do garáže, odkiaľ zavolal záchrannú službu. Lekári zraneného pomocou vrtuľníka dopravili do nemocnice, muž ale kvôli strate veľkého množstva krvi zostáva v ohrození života.

Miestna polícia zatiaľ prípad vedie pod hlavičkou "pokus o samovraždu". Policajný veliteľ Franz Fasching uviedol, že za 40 rokov služby sa s podobnou udalosťou nestretol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu