Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tymošenková žiada o liečbu na nemeckej klinike

Julija Tymošenková
Julija Tymošenková

KYJEV - Uväznená ukrajinská expremiérka Julija Tymošenková, ktorá trpí bolesťami chrbtice, odmietla ošetrenie vo väzenskej nemocnici a požiadala o možnosť liečby na nemeckej klinike. V utorok o tom informovala ukrajinská väzenská správa.

Tymošenkovú ešte vo februári vyšetrili dvaja lekári z berlínskej univerzitnej nemocnice, ktorí navrhli, aby sa liečila u nich. Väzenská správa neuviedla, či je jej liečba v zahraničí možná. Podľa Tymošenkovej právnika Sergeja Vlasenka nemeckí lekári navrhli liečebný program, ktorý sa dá dodržať len v špecializovanej klinike. Ak sa však s liečbou nezačne čo najskôr, hrozia komplikácie.

Tymošenkovej koncom decembra zamietli odvolanie proti rozsudku z 11. októbra, na základe ktorého si má odsedieť sedem rokov za zneužitie premiérskych právomocí pri podpise zmluvy o dodávkach ruského plynu v roku 2009. Následne ju previezli z väzenia v Kyjeve do mesta Charkov. Expremiérka sa už dlhšie sťažuje na zhoršené zdravie, pričom najväčšie problémy jej spôsobuje chorá chrbtica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu