Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dom sa zrútil za štyri sekundy, žene oddelilo obe nohy!

Stephanie sa zotavuje po zákroku Zobraziť galériu (2)
Stephanie sa zotavuje po zákroku (Zdroj: ksee24.com)

HENRYVILLE - Žena (38) chránila vlastným telom svojho syna (8) a dcéru (5), keď sa ich domom prehnalo vražedné tornádo. Počas niekoľkých strašných okamihov ju jej obetavosť stála obe nohy.

Desivý prírodný živel zasiahol americkú Indianu v piatok a vyžiadal si životy niekoľkých ľudí. Nevyhol sa ani domu Stephanie Deckerovej. Jej vydesené deti kričali: "Mami, prosím, my nechceme umrieť!". A ona im sľúbila, že to všetci zvládnu.

"Všetko mi padalo na chrbát. Nábytok, brvná, vankúše," povedala mamička, ktorá sa zotavuje v nemocnici v Louisville. "Deti som držala zabalené v deke v pivnici."

Dominic a jeho mladšia sestra plakali a kričali, mama ich ale upokojovala, že nezomrú a chránila ich vlastným telom. Deti vďaka jej obetavosti prežili vyčíňania tornáda ako zázrakom len s pár škrabancami. Stephanie bohužiaľ utrpela ťažké zranenia. "Keď bolo po všetkom, zistila som, že mám obe nohy prakticky oddelené od tela. Len som zavolala manželovi, že ho milujem. Bola som tam uväznená."

Chlapec dobehol pre pomoc a susedia okamžite začali konať, aj keď aj ich domy boli zničené. "Modlila som sa, aby som prežila, aby som nevykrvácala," povedala Stephanie. "Chcela som, aby moje deti mali mamu. V nemocnici jej museli amputovať jednu nohu nad kolenom a druhú nad členkom. Okrem toho mala zlomených sedem rebier.

Manžel Joe, ktorý bol v čase prírodnej katastrofy na služobnej ceste, dodal: "Náš dom sa zrútil za štyri sekundy. Muselo to byť príšerné. Ja len ďakujem Bohu, že to všetci traja prežili. To je najdôležitejšie."

Piatková séria asi 60 tornád si v amerických štátoch Indiana, Kentucky, Ohio a Alabama vyžiadala najmenej 38 obetí, zranených je približne 300.

Žena prišla o obe nohy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu