Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Zoo uhynula žirafa, v žalúdku mala 20 kg plastu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

SURABAYA - Asi dvadsaťkilogramový chumáč plastov našli veterinári v žalúdku žirafy, ktorá uhynula v zoologickej záhrade v indonézskom meste Surabaya. Dnes o tom informovala agentúra AP.

Hovorca najväčšej zoo v Indonézii povedal, že žirafí samec menom Kliwon uhynul vo štvrtok vo veku 30 rokov. Tieto zvieratá sa dožívajú 20 až 30 rokov, takže Kliwonova smrť nikoho nezaskočila. Prekvapením ale pri pitve zvieraťa bolo to, že malo v žalúdku chumáč plastov s priemerom 60 centimetrov. Išlo zrejme o obaly zo sladkostí, ktoré žirafe hádzali návštevníci zoologickej záhrady, a o smeti, ktoré do jej výbehu privial vietor.

Hovorca zoo uviedol, že teraz čakajú veterinárne prehliadky aj iné zvieratá. Nejde o prvú nepríjemnosť, ktorú táto zoologická záhrada musela v posledných rokoch riešiť. V minulosti z nej zmizlo mláďa varana komodského, ktoré pravdepodobne skončilo na čiernom trhu. Uhynul v nej tiež vzácny tiger sumatranský.

V období 2010 až 2011 zomrelo v zoologickej záhrade v meste Surabaya skoro 500 zvierat. Kritici tvrdia, že často išlo o liečiteľné choroby ako zápal pľúc alebo hnačkové ochorenia a že niektoré zvieratá bývali podvyživené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu