Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Párty sa zmenila na horor: Dievča zabilo vdýchnutie hélia!

Ashley Longová
Ashley Longová (Zdroj: kmtr.com)

MEDFORD - V Oregone zomrela štrnásťročná Američanka, keď po požití alkoholu na večierku vdýchla hélium priamo zo zariadenia plniaceho balóniky. Dievčaťu sa upchala cieva a lekári jej už nedokázali pomôcť.

Ashley Longová z Medfordu minulý víkend rodičom povedala, že ide ku kamarátke, ktorá býva len o dva bloky domov ďalej. Namiesto toho však s priateľmi naskočila do auta a vyrazila na večierok jednej známej. Už v aute skupinka popíjala alkohol a na párty sa objavila aj marihuana.

Mládež mala na oslave aj balóniky a zariadenia, ktoré ich plnilo héliom. To v jednej chvíli začalo putovať okolo a prítomní plyn zo srandy vdychovali, aby im zmenil hlasy. Pridal sa aj Ashely, hoci sa objavili tvrdenia, že jej niekto pritlačil masku k tvári. Tínedžerka sa na mieste v bezvedomí zrútila k zemi. Previezli ju do nemocnice, ale pomoci už jej nebolo.

Polícia v súvislosti s prípadom zadržala dvadsaťsedemročnú Katherine McAloonovú, u ktorej sa večierok konal. Obvinili ju z podávania alkoholu a omamných látok mladistvým.

Viacerí odborníci už v minulosti upozorňovali na nebezpečenstvo vdychovania plynu zo zariadenia, aké sa vyskytlo na párty. Zdravotné riziko je vraj podobné ako v prípade, keď sa potápač vynorí z vody príliš rýchlo. Do krvného obehu sa môže dostať plynová bublina, zamedziť prúdeniu krvi do mozgu a spôsobiť mŕtvicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu