Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gorila zanechala stopy v Prahe: Kreténi, uľavil si šéf Penty Dospiva!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Pred sídlom spoločnosti Penta v centre Prahy sa v noci na štvrtok objavili čierne šľapaje, ktoré od domu známej investičnej spoločnosti vedú do dvoch luxusných podnikov. Slovenská "Gorila" sa tak stihla rozšíriť už aj do Česka.

O autorovi stôp by sa radi viac dozvedeli nielen policajti, ale aj šéf spoločnosti Penta Marek Dospiva. Informovali na svojom webe Lidové noviny. Práve spoločnosť Penta je totiž hlavným aktérom kauzy s názvom Gorila, ktorá je plná odposluchov, korupcie a stykov politikov so špičkami biznisu.

Čierne stopy od pražského sídla Penty v ulici Na Příkopě idú dvoma smermi: Havířskou ulicou prešla Gorila okolo Stavovského divadla do Železnej ulice. Na Staromestskom námestí sa šľapaje strácajú, ale len na chvíľu. Prvá gorilia prechádzka pokračuje Parížskou ulicou pred luxusný podnik Barock, známy tým, že si v ňom dávajú schôdzky pražskí kmotrovia. Tu končia.

Druhým smerom stopy od Penty mieria na Václavské námestie, kde Gorila "zaliezla" do secesnej budovy hotela Európa. Podľa recepčnej a prevádzkara ešte v stredu na chodníku stopy neboli. "Najskôr sme mysleli, že to je nejaká reklama, my s tým nič spoločné nemáme," povedali reportérovi servera Lidovky.cz. O prípad sa vraj už zaujíma polícia. "Boli tu a pýtali sa, či s tým máme niečo spoločné," krčili ramenami na recepcii.

Vo vrátnici budovy Penty o gorilej návšteve zjavne vedia. "Ako viete, že vedú k nám? O siedmej ráno tu tie stopy už boli, viac vám k tomu nepoviem," odbil otázku recepčný. Lenže najvyššiemu vedeniu gorilia prechádzka zjavne leží v žalúdku, na stopy sa dokonca prišiel pozrieť aj samotný šéf Penty Marek Dospiva, ktorého redaktor Lidovek.cz zazrel. "Stopy gorily ... to sú kreténi," zlostil sa kúsok od sídla svojej spoločnosti krátko predtým, než zmizol v čiernej limuzíne.

Oficiálne však Penta udalosť komentuje s nadhľadom. "Je na vkuse každého, či to posúdia ako vydarenú, či nevydarenú recesiu, viac k tomu nemáme čo povedať," reagoval na žiadosť o komentár hovorca Martin Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu