Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žaloba storočia: Žene odobrali deti, teraz chce 900 biliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Dych berúcu sumu požaduje ako odškodnenie štyridsaťšesťročná Američanka od mesta New York za to, že jej pred dvoma rokmi úrady odobrali deti a umiestnili do náhradnej starostlivosti. Utrpenú psychickú ujmu vyčíslila Fausat Ogunbayová na 900 biliónov dolárov.

Podľa súdnych dokumentov predložených minulý týždeň Ogunbayová viní sociálnu službu a mesto z toho, že jej spôsobili ekonomické problémy a porušili občianske práva jej aj jej detí.

Synov, ktorí majú teraz 16 a 13 rokov, jej odobrali v roku 2008. Úrady vtedy usúdili, že ich matka je duševne nevyrovnaná a odmieta liečbu. Trpela údajne halucináciami a ilúziami a taktiež nechávala chlapcov doma samých na dlhú dobu, kým chodila do práce.

Ogunbayová, ktorá nemá právnika zastupuje sa sama, označila tieto tvrdenia za "obrovskú lož". Mesto podľa nej "bezohľadne porušilo jej právo na celistvosť rodiny".

Vplyv odobratia detí je pre matku desivý. Ale požadovať za to sumu so štrnástimi nulami? Najvyššie odškodnenie, aké kedy mesto New York jednotlivcovi prisúdilo, bolo 18,278 milióna dolárov. Tie dostal James McMillan za to, že utrpel paralyzujúce zranenia pri nehode statenislandského prievozu, pri ktorej v roku 2003 zahynulo 11 ľudí. Pritom len na porovnanie - celý americký štátny dlh predstavuje sumu prevyšujúcu "len" 15 biliónov dolárov.

"Je ťažké to vôbec brať vážne," povedal hovorca mestského právneho odboru. "Ide možno o právny prípad, o tom rozhodne súd. Ale to číslo je prehnané."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu