Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zvrátený učiteľ: Obťažoval 23 detí, na tvár im dával šváby!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOS ANGELES - Bývalý učiteľ z Los Angeles čelí obvineniu, že v uplynulých niekoľkých rokoch obťažoval celkom 23 detí vo veku od šiestich do desiatich rokov. V utorok o tom informovali americké úrady. Polícia niekdajšieho pedagóga, ktorý údajne svojim zverencom dával na tvár šváby alebo im ústa prelepoval páskou, zatkla v pondelok. Hrozí mu doživotné väzenie.

Vyšetrovatelia sa o Marka Berndta (61) začali zaujímať pred viac ako rokom po tom, čo sa polícii dostalo do rúk cez 40 fotografií, na ktorých boli deti v triedach so zaviazanými očami a ústami prelepenými páskou. Upozornil ich na ne pracovník fotolaboratória, kde si Berndt nechal vyvolať filmy.

"Podrobnosti tohto prípadu sú drastické," povedal agentúre Reuters jeden z vyšetrovateľov. Na niektorých fotkách Berndt deti objíma, na iných im rukami zakrýva ústa. Žiakov tiež podľa polície odfotil s veľkými živými švábmi na tvári. Na ďalších snímkach sú dievčatá s modrou umelohmotnou lyžičkou, na ktorej je tekutina belavej farby. Úrady sa domnievajú, že ide o Berndtove spermie. Podľa detektívov učiteľ deťom tvrdil, že všetko je hra.

"Človeku sa z toho dvíha žalúdok," citovala britská BBC zástupcu školského úradu v Los Angeles. Deti sa nikdy na správanie svojho učiteľa nesťažovali, napísala agentúra AP. Polícia odporučila, aby podstúpili testy na pohlavne prenosné choroby. Berndt na jednej základnej škole v Los Angeles učil vyše 30 rokov, preto nie je vylúčené, že jeho obetí môže byť omnoho viac. Výpoveď dostal v marci 2011 krátko potom, čo polícia začala vyšetrovať jeho prípad.

Berndt, bezdetný starý mládenec, ktorý býva neďaleko dvoch parkov a jednej základnej školy, bol prepustený po zložení kaucie vo výške 2,3 milióna dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu