Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Radikálny krok školy: Zvrhlý učiteľ kŕmil deti spermiami, vyhodia všetkých!

Mark Berndt
Mark Berndt (Zdroj: AP)

LOS ANGELES - Školský úrad v Los Angeles vymení všetkých učiteľov i ďalších zamestnancov základnej školy Miramonte potom, čo dvaja tamojší učitelia boli obvinení zo sexuálneho obťažovania detí. Informovala o tom dnes agentúra AP. Noví zamestnanci by mali predovšetkým pomôcť deťom prekonať psychické dôsledky z toho, čomu boli vystavené.

Vyučovanie v škole bolo dnes prerušené a žiaci sa do nej vrátia vo štvrtok. Namiesto 88 učiteľov a 40 ďalších zamestnancov ich tu budú čakať úplne noví ľudia, ktorí budú podľa školského úradu vyberaní na základe veľmi starostlivých previerok.

"Nechcem zažiť na Miramonte žiadne ďalšie prekvapenia," povedal riaditeľ losangeleského školského ústavu John Deasy.

Škandál na škole vypukol minulý týždeň, keď bol zo sexuálneho obťažovania obvinený bývalý učiteľ Mark Berndt. Vyšetrovateľom sa dostalo do rúk 40 fotografií, na ktorých boli deti v triedach so zaviazanými očami a ústami prelepenými páskou.

Na niektorých fotkách Berndt deti objíma, na iných im rukou zakrýva ústa. Žiakov podľa polície tiež nechal odfotiť s veľkými živými švábmi na tvárach. Na ďalších snímkach sú dievčatá s modrou umelohmotnou lyžičkou, na ktorej je tekutina belavej farby. Úrady sa domnievajú, že ide o Berndtove spermie. Podľa detektívov učiteľ deťom tvrdil, že všetko je hra.

V piatok polícia zadržala ďalšieho učiteľa z Miramonte Martina Springera. Je podozrivý, že v triede obchytkával dve žiačky.

Kvôli škandálom demonštrovali v pondelok pred školou asi tri desiatky rodičov. Niektorí niesli transparenty požadujúce, aby úrady zaistili ochranu detí pred "špinavým správaním učiteľov".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu