Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Študentka (21) si kúpila lacnú falošnú vodku, takmer oslepla!

Lauren vodku už zrejme nikdy do úst nedá
Lauren vodku už zrejme nikdy do úst nedá (Zdroj: digitalhen.co.uk)

CHESTERFIELD - Keď si Lauren Plattsová kupovala lacnú fľašu vodky z večierky, predavač ju varoval, že "po tomto "matroši" oslepne". Dievča si myslelo, že si robí srandu a alkohol za šesť libier (cca 7 eur) si aj tak kúpilo. Nasledujúci deň sa prebudila s neskutočnou bolesťou hlavy, nevoľnosťou, ale hlavne rozmazaným zrakom. Slová muža sa potvrdili.

Trochu ako čierny vtip pôsobí príbeh 21-ročnej Lauren, ktorá vypila tretinu fľaše priemyselného alkoholu zamaskovaného ako vodka zmiešaného s malinovkou. Teraz tŕpne, že si svoj zrak zničila na celý život. Dva mesiace po tom, čo k tejto udalosti došlo, vidí stále rozmazane a pravidelne stráca schopnosť periférneho videnia.

Hoci polícia už vydala varovanie, podobným prípadom sa dá zabrániť len ťažko. Vo Veľkej Británii je totiž obrovský dopyt po lacnom alkohole, najmä medzi študentmi. To vedie k dramatickému nárastu čierneho obchodu s liehovými nápojmi, ktoré sú navyše často nebezpečné. Fľaše s pančovaným alkoholom často namiesto etanolu obsahujú škodlivejší metanol, ktorý môže vážne porušiť optické nervy.

"Predavač mi tú fľašu podal so slovami, že sa z nej slepne. Zasmiala som sa. Teraz sa už nesmejem," povedala dievčina. "Prebudila som sa s tou najhoršou migrénou, akú som kedy mala. Zvracala som, z postele som nedokázala vstať celé dva dni a zrak som mala rozmazaný. Je to fakt desivé, keď sa vám to stane počas šoférovania, ale aj obyčajného prechádzania cesty," uviedla Lauren, ktorej hrozí, že príde kvôli zdravotným ťažkostiam o vodičský preukaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu