Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hosť hotela Luxor v Las Vegas: Zomrel na legionársku chorobu

Hotel Luxor v Las Vegas
Hotel Luxor v Las Vegas

LAS VEGAS - Baktéria, ktorá spôsobuje legionársku chorobu, sa tento mesiac našla vo vzorkách vody v hoteli s kasínom Luxor v americkom Las Vegas po tom, čo na formu zápalu pľúc zomrel hosť. Oznámili to dnes predstavitelia zdravotníctva v meste hazardu.

Baktériu Legionella pneumophila, vyvolávajúcu legionársku chorobu, diagnostikovali celkovo u troch hostí hotela Luxor. Uviedol to úrad zdravotníctva v oblasti Južná Nevada, ktorý citoval informácie amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDCP).

Na slávnej ulici Las Vegas Strip, kde stoja hotely s kasínami, testovali zdravotnícki predstavitelia vodu už po tom, čo boli vlani na jar hlásené prvé dva prípady choroby, ale žiadna baktéria legionella sa nezistila. Títo hostia sa z ochorenia zotavili.

Hotel Luxor, ktorý vlastní spoločnosť MGM Resorts International, začala po nedávnom zistení baktérie okamžite podnikať opatrenia na nápravu situácie.

Hovorca spoločnosti MGM Resorts Gordon Absher uviedol, že medzi opatreniami je napríklad prehriatie a prechlórovanie vodného zdroja, ktorý zásobuje hotel.

Legionárska choroba sa prejavuje horúčkou, nechutenstvom a bolesťami hlavy, svalov či brucha. Často ju sprevádza zimnica. V horšom štádiu je typickou komplikáciou zápal pľúc, dokonca poškodenie obličiek a pečene. Baktéria spôsobujúca nákazu sa drží vo vode a v pôde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu