Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Vlastník Concordie ponúkne všetkým cestujúcim odškodné 11 tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Vlastník stroskotanej výletnej lode Costa Concordia, spoločnosť Carnival Corp, ponúkne každému z pasažierov odškodnenie vo výške 11 tisíc eur. Okrem odškodného za stratenú batožinu a psychickú ujmu chce Carnival všetkým vrátiť aj cenu cestovného lístka, uhradiť cestovné náklady a náklady za lekárske ošetrenie. Firma to dnes oznámila po rokovaní so zástupcami cestujúcich.

Firma Carnival Corp je materskou spoločnosťou firmy Costa Crociere, ktorá stroskotanú loď vlastní. Na výške odškodného sa dohodla pri rokovaniach so spotrebiteľskými organizáciami, ktoré zastupujú 3206 postihnutých pasažierov z 61 krajín.
    
Cestujúci, ale aj členovia posádky, však majú naďalej možnosť firmu zažalovať, ak nebudú s podmienkami odškodnenia spokojní. Tí, ktorí na finančné podmienky pristúpia, sa naproti tomu musia zaviazať, že žiadne ďalšie žaloby nepodajú.
    
Loď Costa Concordia stroskotala tento rok 13. januára, keď narazila do útesu v blízkosti toskánskeho ostrova Giglio. Pri havárii zomrelo 16 ľudí, ďalších 16 osôb je doteraz stále nezvestných. Pátranie vo vraku lode sa však opakovane musí prerušovať kvôli nepriaznivému počasiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu