Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Vrcholový manažér českej firmy spáchal samovraždu: Mal na starosti milióny!

Václav Purkar
Václav Purkar (Zdroj: lidovky.cz)

PRAHA - Člen predstavenstva spoločnosti ČEZ Distribuce (České energetické závody), 55-ročný Václav Purkar, spáchal samovraždu. Smrť muža, ktorý mal na starosti miliardové investície, oznámila polícia firme v stredu 25. januára v podvečer.

Purkar bol od konca minulého roka riaditeľom úseku Obnova sietí. Informácie priniesol vo štvrtok večer spravodajský server iDNES.cz.
      
Vysoko postavený manažér si nevzal život na pracovisku, uviedol hovorca ČEZ Ladislav Kříž. Dodal, že ďalšie informácie nemá.
      
Purkarovu smrť oznámil zamestnancom v e-maile generálny riaditeľ spoločnosti ČEZ Distribuce Richard Vidlička.
      
Václav Purkar pôsobil v čele úseku Obnova sietí od vlaňajšieho novembra. Dovtedy šéfoval úseku Vysokého a nízkeho napätia vo firme ČEZ Distribučné služby.
      
Purkar rád športoval a to mu pomáhalo odreagovať sa od náročnej práce. V poslednom čase sa však podľa zistení iDNES.cz cítil "vyhorený". Po Novom roku dostal 14-dňovú dovolenku na odpočinok. Tri dni po návrate do práce si vzal život.
      
ČEZ, a.s. je dominantným výrobcom elektriny v Česku a materskou spoločnosťou Skupiny ČEZ, ktorá združuje ďalších 92 spoločností. V rámci tejto skupiny vyrába, distribuuje a predáva elektrinu aj v Poľsku a niekoľkých balkánskych štátoch.
      
Koncern ČEZ, najväčšia energetická spoločnosť v strednej Európe, vstúpil i na slovenský trh - v januári 2011 začal ponúkať dodávky elektriny a plynu pre slovenské domácnosti a malých podnikateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu