Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tomášova hororová "cikpauza": Autobusár mu ušiel a nechal ho na diaľnici v Nemecku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: showbus.com)

PRAHA - Cesta z francúzskeho Grenoblu späť do vlasti sa mladému Čechovi veľmi nepríjemne pretiahla. Počas zastávky v nemeckom Mannheime si odskoči, vodič mu však medzitým ušiel. Aby smoly nebolo málo, jeho spiaca priateľka Andrea to zistila až o 1,5 hodiny.

Poznajú to všetci cestujúci, ktorí čas od času vyrazia na diaľkovú jazdu autobusom. Vodiči vždy po istom čase robia povinné pravidelné zastávky na benzínových staniciach. Pre Tomáša, ktorý sa vracal z dovolenky, sa jedna z nich zmenila v neočakávanú drámu.

Mladík vracajúci sa z francúzskeho lyžiarskeho strediska Grenoble počas pauzy v Nemecku vybehol na pumpu na toaletu. Keď sa vracal, už len s údivom sledoval, ako mu autobus mizne v diaľke. Aj s jeho milovanou priateľkou Andreou. Tá sa po svojej láske začala zháňať až po hodine a pol, pretože dovtedy spala. Vystrašená zašla za vodičom a spýtala sa, či by sa mohol vrátiť späť. Povedal jej, že si nemôže dovoliť nabrať trojhodinový sklz.

Tomáš nemal pri sebe doklady ani telefón, iba nejakú hotovosť. Vyrazil navyše v tričku s krátkym rukávom. V nepríjemnej fujavici sa mu nakoniec podarilo dostať sa na miestnu vlakovú stanicu a cez Frankfurt a Norimberg sa dopravil naspäť do Prahy.

Situáciu sledoval zo zahraničia aj starší brat Robin. Keď zistil, že všetko dopadlo dobre, povedal: "Rodičia sa najskôr obávali, teraz sú naštvaní. Keby nemal šťastie, nedostane sa z toho takto."

Spoločnosť Eurolines, s ktorou sa Tomáš viezol, sa zdráha prevziať zodpovednosť za zabudnutého pasažiera. Podľa nich pochybil mladík, pretože sa vodičovi pri opustení autobusu nenahlásil. V Mannheime totiž vystupovali aj ďalší ľudia, ktorí v ceste ďalej nepokračovali.

Cesta z Nemecka stála Tomáša približne 110 eur. Či mu spoločnosť v reklamačnom konaní nečakané náklady preplatí, nie je známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu