Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Evakuácia Concordie: Rusi si mali kupovať miesta v záchranných člnoch!

Na povrch vyplával ďalší škandál týkajúci sa havárie lode Costa Concordia
Na povrch vyplával ďalší škandál týkajúci sa havárie lode Costa Concordia (Zdroj: SITA)

RÍM - Talianski vyšetrovatelia sa zaoberajú škandalóznym podozrením. Posádka stroskotanej lode Costa Concordia pri evakuácii údajne predávala miesta v záchranných člnoch. Kupovali si ich vraj predovšetkým bohatí Rusi.

"Keď som uvidela, ako sa blíži prvý záchranný čln, hneď som k nemu bežala, aby som pomohla ženám, deťom a zraneným. Ale čln bol plný zdravých mužov a žien v elegantných šatách. Všetci hovorili po rusky," povedala denníku Bild Anichini Francaová (52 ), ktorá býva priamo v prístave.

Vyvstalo tak podozrenie, že posádka niektorých cestujúcich na čln pustila za úplatok. Taliansky denník La Republica pritom informoval, že celú radu zdravotne postihnutých pasažierov ponechali bez pomoci a na záchranné člny sa dostali až v záverečných fázach evakuácie.

Luxusná loď Costa Concordia stroskotala pri brehoch talianskeho ostrova Giglio v piatok 13. januára. Na palube bolo vtedy vyše štyritisíc ľudí. Trinásti z nich nehodu neprežili, po ďalších viac ako dvoch desiatkach z nich záchranári pátrajú. Za tragédiu je pravdepodobne zodpovedný kapitán lode, Francesco Schettino, ktorý priplával príliš blízko, aby pozdravil obyvateľov ostrova. Zo stroskotaného plavidla potom zbabelo utiekol medzi prvými.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu