Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V pôrodnici zabíja tajomná baktéria: Tri deti už zomreli!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: alamy)

BELFAST - Epidémia baktérie pseudomonas v nemocnici v severoírskom Belfaste si vyžiadala životy troch novorodencov, informoval v sobotu server Sky News. Zdroj infekcie sa zatiaľ nepodarilo nájsť.

Prvé dieťa zomrelo 6. januára, druhé o týždeň neskôr a zatiaľ posledné vo štvrtok. Lekári navyše nákazu zistili u ďalších štyroch detí na oddelení neonatológie. Jedno novorodeniatko podstupuje liečbu antibiotikami a podľa hovorkyne pôrodnice sa mu darí dobre. Dve ďalšie sa už vyliečili. Štvrté dieťa sa síce uzdravilo, ale nakoniec zomrelo z iného dôvodu.

Baktéria druhu pseudomonas spôsobuje infekciu v hrudníku, krvi a močovom systéme. Zdroj nákazy zatiaľ nie je známy, do pôrodnice ju ale mohli zaniesť pacienti na koži.

Vedenie nemocnice vyprázdnilo oddelenie neonatológie pre veľmi predčasne narodené a malé deti a nariadilo dôkladnú dezinfekciu. Lekári testujú pacientov na prítomnosť baktérie.

Ostatné oddelenia nemocnice fungujú v bežnej prevádzke. Úrady odporúčajú tehotným ženám, aby nerušili kontroly. Pre príbuzných pacientov bola zriadená osobitná krízová linka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu