Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kráľovná Alžbeta II. sa upokojuje vytrhávaním buriny

Kráľovná Alžbeta II.
Kráľovná Alžbeta II.

NEW YORK - Britská kráľovná Alžbeta II. je súčasne tajomná aj vášnivá, a keď je rozrušená, tak sa upokojuje vytrhávaním buriny. Podľa agentúry AFP to aspoň tvrdí americká novinárka Sally Bedellová Smithová v novej biografii, ktorú napísala k 60. výročiu nástupu kráľovnej na trón.

"Jeden z jej bratrancov mi povedal, že keď je kráľovná Alžbeta II. Rozrušená, ide do záhrady vytrhávať burinu," tvrdí novinárka v knihe Elizabeth the Queen, ktorú napísala so súhlasom kráľovského paláca na základe rozhovorov so známymi, poradcami a dvoranmi Alžbety II.

Kráľovná má veľa oddaných priateľov, ale má s nimi osobitné vzťahy, pretože vedie uzavretý život. "Zaujíma sa o ich rodinné novinky, ale medzi ňou a jej priateľmi je akási clona. Neodvážili by sa jej opýtať na jej intímny či osobný život. Veľa vecí si necháva pre seba," píše autorka.

V knihe sa čitateľ podľa AFP dozvedá o obavách, ktoré kráľovná prežívala okolo rozvodu svojho syna princa Charlesa s princeznou Dianou. Istý bývalý arcibiskup v nej vypovedá, že Alžbeta II. sa tiež bála, že sa Charles kvôli svojmu novému sobášu s Camillou vzdá trónu.

Publikácia sa tiež zaoberá napätím, ktoré panovalo medzi kráľovnou a jej manželom Philipom, ktorého meno Mountbatten si odmietla vziať. Novinárka ale uisťuje, že kráľovský pár teraz spolu dobre vychádza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu